onsdag 22 december 2010

Nu har Primegate blivit riktigt obehagligt

Sajterna Makthavare.se och Dagens Opinion publicerar i dag uppgifter om hur material från Prime PR kommit till Aftonbladet. Dagens Opinion i synnerhet ger en detaljerad bild av hur den påstådda källan på Prime nu ska sättas åt.

Det här sättet att jaga Aftonbladets uppgiftslämnare för historien till en helt ny nivå. Oavsett vilka övriga personer som varit inblandade så har någon tagit stora personliga risker för att avslöja ett allvarligt missförhållande. Jag utgår från att landets stora ledarsidor liksom Journalistförbundets ordförande nu står upp för källskyddet.

[UPPDATERING "Det här är att likna vid industrispionage", säger de på Prime. Vad säger ansvariga utgivare på landets större medieföretag?]

Andra om Primegate: AB, AB2, Miguel Odhner, Paul Ronge, Resume , Röda Berget, med flera

3 kommentarer:

 1. En "journalist" som aktivt arbetar med att undergräva källskyddet är inte en journalist.

  Enligt aftonbladets Lena Melin har Andreas Henriksson (makthavare.se) varit en del av Primes krishantering redan tidigare: http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/lenamellin/article8292886.ab

  Henriksson som publicerat artikeln fick del av Aftonbladets "läcka" direkt från Prime, innan den publicerades i Aftonbladet. Han agerar på uppdrag av Prime.

  SvaraRadera
 2. Katarina Kielos skreven bra artikel. Vad man dock måste måste att entusiasm och solidaritet KRÄVER en GEMENSKAP, som i sin tur KRÄVER något slags homogenitet, etnisk, religiös, ideologisk, vadhelst,men fundamentalt homogent måste samhället vara, om det ska vara just ett sam-hälle. Det är egentligen självklart,och så länge man ignorerar självklarhet blir det bara skitprat alltihop.

  Primegate? En

  SvaraRadera
 3. Visst gör han det. Skulle det sen vara så att man faktiskt har fel i sin anfallsmodell så är man illa ute. Mycket illa ute!

  SvaraRadera