lördag 18 december 2010

Fel slutsats, Ilija Batljan

Det är illa nog att landstingsrådet Ilija Baltjan (S) tycks ha låtit Prime PR skriva stora delar av en debattartikel, enligt Aftonbladet idag. Ännu värre är hans kommentar:

"Jag har inte upplevt att det är Svenskt näringsliv som har skrivit artiklar till mig, men har de gjort det är det för min del jättebra, för jag tycker att tillväxt är väldigt viktigt."

Det här handlar inte om tillväxt eller ej utan om hur ekonomiska intressen försöker påverka politiken på hemliga vägar. Ilija Baltjan tycks inte alls se det problemet. Han borde ändra sig eller avgå.

För övrigt gäller Prime PR:s kampanj mycket mer än allmänt positiva ord om tillväxt. Det handlar om att stoppa samarbetet med Miljöpartiet. Om att bromsa den ambitiösa miljöpolitik som socialdemokratin själv drivit sedan Birgitta Dahls, för att inte säga Olof Palmes tid, till exempel genom en mindre ambitiös klimatpolitik. Om att få in mer privata intressen i socialförsäkringarna, strid med en tradition som går tillbaka till Gustav Möller. Det är Svenskt Näringslivs dagordning, som Prime uppenbarligen fått bra betalt för.

2 kommentarer:

  1. Och den sista sosse som vann alla sina val var därför också just Tage Erlander som var teknik- och tillväxtvänlig, t ex i kärnkraftsfrågan, men även mera allmänt.

    Efter det gick S in in en tillväxt- och teknikfientlig fas, där t ex Palme bytte fot om kärnkraften och även rent allmänt gick från att vara teknikvänlig till att bli teknik- och tillväxtfientlig. Detta har gjort att S allt oftare förlorar val samt att endast 22% av den arbetande befolkningen numera röstar på S.Vi är nu i ett läge där minskad arbetslöshet, ökad ekonomisk tillväxt och allmänna välståndsökningar är dåligt för S som parti då röstsiffrorna då skulle falla än mer.

    Snälla S, fortsätt att liera er med de än mer teknik- och tillväxtfientliga partierna MP och V. Ni kan förresten ta med SD också, ni driver ju samma politik allt oftare i riksdagen. Detta skulle för lång tid garantera att alliansen behåller makten.

    SvaraRadera