måndag 28 mars 2011

Lämna Juholts särbo i fred

Jag hade tänkt blogga lite mindre efter en intensiv period, men i kväll blir jag upprörd över hur medier behandlar Håkan Juholts särbo. Ett antal stora nätsajter toppar med Dagens Industris nyhet om att hon dömts för bedrägeri år 2007.

Åsa Lindgren är ingen makthavare. Att hon har ett förhållande med den man som nu valts till socialdemokratisk partiledare motiverar inte denna typ av publicitet.

Att vara ledande politiker har ett högt personligt pris. Granska politiker och andra makthavare hårt, men låt deras familjer vara i fred.

Jag hoppas de ansvariga utgivarna funderar på medieetiken några varv till och låter bli att tapetsera Sverige med löpsedlar om en privatperson.

Andra om detta: AB, DN, Exp, SvD, med flera

7 kommentarer:

 1. En tanke slår mig. Hur skulle det vara om någon granskade alliansens respektive. Bara en ide jag fick, eftersom jag tycker det är så lågt av media att "hänga" ut Juholts särbo på det här sättet, men vem vet kanske nån blir riktigt förbannad och börjar kolla andra partiledares familjer.

  SvaraRadera
 2. Och det tror du inte att de gjort - alltså granskat regeringens kulbos? *ler nyfiket*

  SvaraRadera
 3. Hoppas verkligen de kontrollerat andra potentaters bakgrund, eftersom det till "syvende og sidst" handlar om omdömesförmåga. Kvinnan har avtjänat sitt straff men medför det att hon kan accepteras som t.ex statsministerfru/sambo? Vilken kvalificerad omdömesförmåga kan man utläsa av hans "val" . . och mer intressant vad kan man förvänta sig i framtiden. Inte helt självklart att bara låta det passera även om man hellre vill förlåta och låta "udda va´ jämt". Socialdemokratin har ju ofta kritiserat, med rätta, flera direktörer, inom näringslivets, omdömeslösa handlande och . . .

  SvaraRadera
 4. Leave Britney Alone!29 mars 2011 kl. 05:35

  Själv blir jag intresserad av hur Juholt resonerat när han fått kännedom om detta:var det delvis den onda arbetsgivarens fel att hon agerade bedrägligt eller har han trott på hennes förklaring att hon inte gör om det.
  Är han blind av kärlek så går det förstås an privat, men att ta med sig det in i ens politiska liv och agera på ens känslor...irrationalitet har skördat många människors liv.
  Förklaringarna kan dock vara många och tyvärr vet vi för lite om Juholt för att veta hans resonemang. Försiktighetsprincipen säger att vi måste utgå från det värsta,men den är det ju bara miljöfånar som tror på.

  SvaraRadera
 5. Christer Karlsson29 mars 2011 kl. 07:45

  Ett par saker funderar jag över:

  - Under förra mandatperioden fick borgerliga ministrar avgå pga obetalda tv-licenser. Juholt har erkänt 3 fortkörningar. Fortkörningar medför typiskt sett en trafikfara och fara för andras liv. Vilket är då värst? Obetald tv-licens eller fortkörning. Varför måste man avgå för det ena men inte för det andra?

  - Juholt kände till flickvännens brottslighet med teg om den. Detta tyder på en klar oärlighet. Är han då ägnad att få ett så omfattande förtroende som partiledare för ett av landets största partier?

  - Varför kan sossarna inte skaffa en partiledare utan anknytning till bedrägerier och förskingring? Först Mona nu Juholt.

  SvaraRadera
 6. Vad särbon gjort är naturligtvis ointressant i sammanhanget, men inte vad Juholt gjort. Han ljög valberedningen i S rakt upp i ansiktet när Berit Andnor frågade om han kände till något som skulle kunna skada partiet. Och frågan blir då - vad mer har Juholt ljugit för valberedningen om?

  SvaraRadera
 7. apropå Juholt, politik och kvinnor:

  "Var finns kvinnorna?" i laget runt Håkan, undrar Lena Sommestad på sin blogg idag. http://lenasommestad.wordpress.com/2011/03/31/var-finns-kvinnorna/

  SvaraRadera