tisdag 31 augusti 2010

Hägglund svarslös om bostadskrisen

Till och med den skicklige Göran Hägglund hade svårt att värja sig mot SVT-frågorna om bristen på studentbostäder och raset i byggandet.

Det är inte så konstigt. Direkt efter maktskiftet 2006 lade regeringen med Mats Odell (KD) om kursen 180 grader. Avskaffade investeringsstöd, marknaden skulle fixa allt.

Så gick det som det gick. Ett drastiskt fall i byggandet, särskilt av hyresrätter. Och det långt innan finanskrisen.

Alliansens valmanifest den här gången innehåller inte mycket nytt. Därför framstår dagens artikel om studentbostäder som hyckleri. Liksom Hägglunds tal att fler inneboende skulle lösa problemen.

Bostäder är verkligen inte alliansens starka fråga.

Andra om Hägglund, valrörelsen: AB, AB2, DN, Exp, Exp2, HBT-Sossen, Högbergs tankar, Jens Holm, Joakim Hörsing, Katarina Nyberg Finn, Maria Sköld, Martin Moberg, Raymond Svensson, Stefan Wikén, med flera

1 kommentar:

  1. I Sverige har vi kämpat för kvinnliga präster och homoäktenskap i 60 år. Vilka ställer sig återigen på barrikaderna och hävdar detsamma inom islam. Finns det några kvinnor som är imamer? Vigs det homosexuella i moskeer? Jag har träffat många homosexuella men aldrig några som varit muslimer. Finns det inga homosexuella inom islam?

    Vem slåss för dessa människor?

    SvaraRadera