fredag 9 juli 2010

Märkligt av Aktuellt om Wallström

Aktuellt började 21-sändningen med ett inslag om Margot Wallströms framträdande på ett torgmöte i Visby. DN:s politiske redaktör Peter Wolodarski fick även idag fritt utrymme att ifrågasätta Wallström.

Märkligt nog framgick det inte i Aktuellt att Carl Bildt var partiordförande för moderaterna flera år på 1990-talet samtidigt som han hade FN-uppdrag på Balkan. Det borde för övrigt Hans Corell komma ihåg, eftersom han var rättschef på FN då och uppenbarligen inte stoppade Bildt.

Att DN driver politisk kampanj är knappast förvånande. Däremot att annars så kloka Aktuellt-journalister glömmer historien.

Problemet är inte att Margot Wallström framträdde i Visby, snarare att hon är så försiktig när det gäller sin medverkan i resten av valrörelsen.

Att säga nej till att bli partiordförande när rörelsen kallar är inte okontroversiellt. Margot Wallström borde delta i valrörelsen även på riksnivå, inte bara när den äger rum i Värmland. Kanske är det en överdriven försiktighet från Wallströms sida som Wolodarski egentligen vill åstadkomma.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar