fredag 12 mars 2010

Nytt fiasko för regeringens miljöpolitik

Klimatmötet i Köpenhamn blev ett bakslag. Nu kommer uppgifter om att även regeringens proposition om miljömålen blir en besvikelse. Inga nya pengar, inga tuffa åtgärder, rapporterar Ekot.

Andreas Carlgren har det inte lätt. Finansdepartementet bromsar miljöarbetet. Konflikterna var hårda i höstas under klimatförhandlingarna och samma sak tycks gälla miljömålen.

Delvis beror det på inneboende problem i strukturen med miljömål. Alltför mycket handlar om definitioner och rapportering, alltför lite om åtgärder.

Det pådrivande arbetet i EU blir till exempel lidande av alla utredningar som ska skrivas. Om en femtedel av tiden med bakgrundsbeskrivningar till miljömålspropositionen hade lagts på att påverka den nya EU-kommissionens dagordning hade miljönyttan blivit många gånger större.

Men grundproblemet för Andreas Carlgren är samma som för övriga centerstatsråd. Finansminister Anders Borg kör över dem med Reinfeldts stöd. Miljömålspropositionen ser ut att bli ännu ett exempel på centerns misslyckande i regeringen.

Andra om miljömålen: DN, Peter Andersson, med flera

1 kommentar:

  1. Är det verkligen så konstigt att KPH blev ett fiasko med tanke på den rätt sköna uppenbarelsen två dagar innan?

    Men det har ni sossar ju alltid varit väldigt duktiga på, d.v.s. försöka hitta syndabockar och att berätta halva sanningen.

    Att Centern har misslyckat inom regeringen är ju iofs också en trevlig lögn. Du kan väl istället skriva, att om Maud Olofsson hade följt Mona Sahlins (som jag för övrigt själv har sett ett antal gånger inne på NK. Är hon kanske ute o handlar för regeringspengar? Eller just ja, hon kanske bara är borgare på fritiden ;)) råd angående att pumpa in statspengar i SAAB, hade Trollhättan varit lika dött om 1 år, som det hade varit om Spyker inte lagt in pengarna.

    Kom ner på mattan och sluta att sprida sån där socialistisk bullshit.

    SvaraRadera