onsdag 7 april 2010

Anders Borg af Nottingham

Att ta från de fattiga och ge till de rika. Det är raka motsatsen till Robin Hood som Anders Borg praktiserar. Snarare är det sheriffen av Nottingham som tycks vara förebilden när nu extrapengar till kommuner dras in samtidigt som skatterna sänkts kraftigt.

Under påskhelgen presenterade alliansen med pukor och trumpeter en "satsning på barn och ungdomar". Det rörde sig om nålpengar jämfört med de neddragningar på skolor och fritidsgårdar som gjorts, inte minst i borgerligt styrda kommuner.

Sådana läckor av småplock ur den kommande vårbudgeten lanseras med stora debattartiklar. När Anders Borg minskar stödet till kommunerna med 12 miljarder tillkännages det med ett pressmeddelande från finansdepartementet.

Det finns stora välfärdsbehov i kommuner och landsting. Kvaliteten i vård,skola och omsorg behöver bli bättre. Alla ungdomar behöver en rimlig chans att få jobb.

Istället sänker alliansen skatterna, mest för de rika, och skär ned på kommunerna mer än vad som är motiverat av det ekonomiska läget. Riskkapitalbolag kan plocka ut vinster av den skattefinansierade välfärd som finns kvar.

Hur går det ihop med Moderaternas välfärdsretorik?

Andra om besparingarna på kommunerna: Expressen, Alliansfritt Sverige, Kent Persson, Peter Högberg, Martin Moberg, Roger Jönsson,Röda berget, med flera

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar