torsdag 2 september 2010

Reinfeldt sågade Birgitta Ohlsson

Bra SVT-utfrågning av Fredrik Reinfeldt, även om jag saknade säkerhetspolitiken.

Påpassligt att Reinfeldt tvingades ta ställning till Birgitta Ohlssons krav på ekonomiska sanktioner mot Frankrike. Ingrid Hedströms avslöjande idag om franska påtryckningar på regeringen förtjänar mer uppmärksamhet.

Statsministern var närmast brutal i sin sågning av Birgitta Ohlssons uttalande. Någon sådan position har inte regeringen intagit, sa Reinfeldt.

Tydligen har dagens folkpartistiska EU-minister lika svårt att hävda sig mot statsministern som sin företrädare. Det är märkligt att inte fler uppmärksammat splittringen i EU-politiken under hela mandatperioden. Bland annat skrev EU-tjänstemännen i statsrådsberedningen till Reinfeldts närmaste man H G Wessberg och krävde ett slut på de oklara beslutslinjerna.

Reinfeldts uttalande ikväll var illa för Birgitta Ohlsson, som varit påtagligt nedtonad när det gäller romerna sedan Frankrike framförde sin protest.

Ännu värre var statsministerns ovilja att ta upp utvisningarna med Sarkozy. Reinfeldt saknar tydligen ryggrad när det gäller mänskliga rättigheter.

Andra om valrörelsen, Reinfeldt: AB, AB2, DN, DN2, Exp, Exp2, Exp3, GP, SvD, SvD2, SvD3, med flera

3 kommentarer:

 1. Just rätt
  Reinfeldt är ond och inget annat

  SvaraRadera
 2. Detta är inte första gången Reinfeldt går emot Birgitta Ohlsson i efterhand.

  Han körde över henne om EU:s utsläppsmål också.

  SvaraRadera
 3. Birgitta Ohlsson är den politiker som gör mig mest illa berörd med sin verklighetsfrämmande världsåskådning. Hon är skäl nog att inte rösta på Alliansen.

  SvaraRadera