måndag 13 september 2010

Fördöm våldet mot Sverigedemokraterna

Den grova misshandeln mot en aktiv Sverigedemokrat följer på flera liknande händelser under de senaste åren. Det är illa nog att partiets öppna möten med polistillstånd störs. Betydligt värre när aktionerna övergår i misshandel.

Sverigedemokraternas rasistiska politik måste bekämpas med demokratiska medel. Fler borde göra som Lars Ohly och fördöma övergreppen.

2 kommentarer:

  1. Självklart måste man fördöma fysiska övergrepp. Men vad är det som säger att man är demokrat bara för att man kallar sig det?

    Ansåg inte nationalsocialisterna i das Vaterland under nazitiden också att de var demokrater. Jimmie och hans kumpaner är ju sprungna ur den svenska nynazismen.

    ALLA MÄNNISKORS LIKA VÄRDE!!!

    De borde helt enkelt inte få ställa upp i ett demokratiskt val, de är inga demokrater!!

    "Jimmie och hans kumpaner
    vilja ha sina egna svedaner

    De skola alla vara rika
    dessutom helt slika

    anhängarna bliva många
    alldeles lätta att fånga

    duga göra endast de bleka
    att så, man ej må tveka

    överallt svenar i
    glädjerus skenar"

    (skulle gärna skriva ut vem jag är men det känns olustigt med tanke på att SD är nynazister; k a l l a b e l ä t e t v i d s i t t r ä t t a n a m n

    SvaraRadera
  2. Jag var med demonstrationen mot Svergiedemokraterna idag och hade på mej kläder i klara färger och massor smycken från Indien för att visa att jag är för mångfald och inte våld. Några härliga tjejer dansar mot rasister i glada färger, andra blåste visspipor mm och inte var våldsamma. ...Alla skrek Stoppa rasister i Göteborg. Inget våld!!!! Poliser hade häster och några blev trampade. Jag kom lång fram en gång och fick skydda med vid en husvägg när en polishäst vände baken och var några cm från att trycka mej. Senare så fick jag söka skydd när poliserna tvingade oss att gå bakåt mot trång gata och kanalen på ena sidan. Jag tryckes in i en affär och därifrån försökte jag filma med min mobil. Jag säg att demonstranderna inte använda någon våld utan poliser plötsligt kastade pepparspray. Civilade poliser förökte putta folk bakåt och där det inte gick såg blev de våldsamma. Min dotter var klämt mellan folk och kunde inte komma varken fram eller bakåt. Då tog civila poliser tryck mot strupen och min dotters glasögon åkte av. Hon bevittna också hur de bla tryckte ner en tjejs nacke flertal gånger.
    Jag bevittnade liknade saker också
    TYVÄRR SÅ SKRIVER MEDIA INGET OM DETTA
    Jag är en 50årig kvinna med ett rygghandikapp

    SvaraRadera