lördag 18 september 2010

Foppa och Salming: Nej till SD

Det blev ett upprop mot ett främlingsfientligt parti i riksdagen från ett antal av våra främsta idrottsstjärnor. Jag har skrivit tidigare om argument mot Sverigedemokraterna, men Peter Forsberg, Börje Salming och övriga uttrycker det mycket bättre:

"Vi ber dig, för Sveriges skull, rösta inte på ett främlingsfientligt parti i valet på söndag så att de kommer in i Sveriges riksdag.

Stå upp för de värden som idrotten, och vårt land står för, det som gör oss alla stolta, för allas lika värde. Stå upp mot rasism och mot främlingsfientlighet."

Kanske är detta valrörelsens viktigaste text.

Andra om valrörelsen, Sverigedemokraterna: Exp, SvD, SvD2, med flera

14 kommentarer:

 1. Kreativ tolkning! Sverigedemokraterna nämns överhuvud taget inte i sportstjärnornas upprop. Den som klassar Sd som "främlingsfientliga" har problem med verklighetsuppfattningen. Sd:s invandringspolitik syftar ju till att minska dagens problem, vilket förstås också skulle minska främlingsfientligheten. Undrar vad våra självutnämnda experter ska tycka till om nästa gång, Kärnkraften? Skolpolitiken? Afghanistan?

  SvaraRadera
 2. Vad har det med SD att göra. SD är ett parti som bland annat, vill begränsa invandringen till Sverige.Att begränsa invandring är inte unikt för Sverige. Gör det Finland till ett rasistiskt land ? eller Danmark?
  Synd att den fega journalistkåren lyckas med att sprida sitt odemokratiska budskap .Tror Ni verkligen att genom skapandet av fler rosengård, tensta , rinkeby mmmmmmm, så fixar sig mångkulturen och berikar Svenskarna.
  Ja du milde.

  SvaraRadera
 3. Grattis Mats!
  Folk hatar antidemokratiska strömningar. Att framhålla fördelarna med sitt eget parti är O.K. Varje ny attack mot SD ger SD nya väljare. Fattar du inte det? På måndag kanske du fattar vad hur du bäddat!

  SvaraRadera
 4. Undrar varför inte Zlatan skrev på?

  Antingen har han för mkt att göra eller också är han ingen riktig lagspelare när det verkligen gäller.

  SvaraRadera
 5. Valrörelsens viktigaste text?? Varför skall jag bry mig om vad dessa personer tycker. Det vore att idiotförklara svenskarna. Jag röstar på det parti som har det bästa valprogrammet för mig. Vad salming och foppa tycker skiter jag i.

  SvaraRadera
 6. Vad annat än sjaskig propaganda är att vänta från en kvällspressjournalist...

  Men du har säkert rätt i att det är valrörelsens viktigaste text, vilket säger allt om vad vårt talanglösa etablissemang har presterat den här valrörelsen.

  SvaraRadera
 7. http://www.friatider.se/syrianer-vill-avskaffa-svenskt-kulturomrade

  Är det detta Sverige våra verklighetsfrånvarande idrottare vill ha? De lever i en sagovärld. Jag lever i vekligheten.

  SvaraRadera
 8. Anonym: läs:
  http://www.expo.se/2010/48_3353.html
  http://www.expo.se/2010/48_3332.html
  http://www.expressen.se/nyheter/val2010/1.2130702/har-ar-sd-kandidaterna-med-vit-makt-kopplingar

  SvaraRadera
 9. Det är lätt att vara för mer invandring när man är multimiljonär och inte behöver bosätta sig bland dem. För inte skulle nån av dessa fina herrar vilja bosätta sig med sina barn i ett problemområde? Och det är väl kärnan i problemet, de som är mest mot SD är de som inte själva bor i invandrarområden.

  SvaraRadera
 10. Personligen tycker jag vi skattebetalare har rätt att få veta vad flyktingpolitiken kostar oss. Jag läste en sammanfattning som SD´s motståndare ofta hänvisar till när kostnader/intäkter för flykting-/asylmottagning diskuteras. Du hittar ni här: http://sites.google.com/site/viisverige/Home/invandring—intaekter-och-kostnader

  Jag tar två citat ur texten;

  Citat 1: ”Dominerande grupper är nu invandrare från EES-området och den mycket lönsamma gruppen anhöriga till svenskar”.

  Slutsats: 2007 var invandringen ca 100.000 personer varav 15.000 var återvändande svenskar, 10.000 från nordiska länder (dvs EES) samt ca 10.000 från övriga EU länder. Att basera kostnaderna för ”invandringen” på denna grupp och sedan påstå att flykting- asylmottagning är en nettointäkt för Sverige är naturligvis gravt missvisande. Bl.a för att vi hittar några av landets rikaste människor ibland ”återvändande svenskar”.

  Citat 2: ”Det har gjorts flera försökt att beräkna kostnaden för invandringen och man har kommit fram till mycket olika resultat… Någon erkänd undersökning har inte gjorts sedan Ekbergs undersökning 1995″

  Slutsats: Man har helt enkelt inte en aning om vad flykting- och asylpolitiken kostar de svenska skattebetalarna. Den debatten är i allra högsta grad nödvändig, och därför välkomnar jag SD i riksdagen. Jag ser fram emot en objektiv SOU i frågan. Något som övriga partier inte vågat.

  Imorgon röstar jag SD!!!

  SvaraRadera
 11. Sverigedemokraterna tänker inte göra något vettigt åt finanskrisen. De vill exempelvis fortsätta med de galna "räddningspaketen" till bankerna, något som kostar mycket, mycket mer än invandringen. Se en SD-kandidat intervjuas om detta:

  http://www.youtube.com/watch?v=qsuW0_Fw0DE

  SvaraRadera
 12. Bra ! och jag hoppas att Carolina nu och slutar att tävla i länder som ses som främlingsfientliga.

  SvaraRadera
 13. Hej Anonim , gratulerar med mycket vassa citater, detta brev det påminner mig tiden i Soviet Unionen när idrottare, grovarbetare, kontorister har skrivet sådana brev till "Pravda" med texten "har inte läst antikommunisten Solzenitsen men med bedömer".

  SvaraRadera
 14. Tror det finns risk att svenska folket känner sig undervärderade. Om media är så desperata att de slänger in Salming och Foppa, så visar det tydligt att de och de styrande inte har några högre tankar om människors förmåga att tänka själva.

  Salming och Foppa i all ära - men är de inte bäst på ishockeyrinken?

  SvaraRadera