onsdag 23 september 2009

Nyamko Sabuni på hal is

Jag kritiserade nyligen Expressens artikel om Mona Sahlins resa till Mallorca. Därför verkar det rimligt att notera granskningen av Nyamko Sabuni, som till skillnad från Sahlin inte betalar resan själv. Expressen har tydligen tillräckligt med objektivitet kvar för att även skriva kritiskt om borgerliga politiker. Granskningen verkar rimligare när det gäller ett statsråd som låtit sig bjudas av en företagare som åtminstone tidigare hade uppdrag åt statsförvaltningen.

För min del tycker jag fortfarande att sakpolitiken är viktigare. Där ser jag att Nyamko Sabuni idag försvarar regeringens integrationspolitik. Nya siffror från SCB visar att bostadssegregationen ökar. Sabuni ser inget problem i det och försöker istället ge en positiv bild: "Därför är siffrorna glädjande som visar att sysselsättningen ökar och försörjningsstödet minskar".

Det är bara det att siffrorna från SCB gäller år 2007, i enlighet med regeringens direktiv. Jobbkrisens effekter sedan dess syns inte i rapporten. Däremot i verkligheten, där utanförskapet i förorterna ökar liksom kostnaderna för försörjningsstöd.

Nyamko Sabuni vet mycket väl att siffrorna för år 2009 kommer att se mycket värre ut. Ändå låtsas hon som att läget blivit bättre.

Det ska bli intressant att läsa regeringens fortsatta uppdrag till SCB. Något säger mig att statistiken för år 2009 inte kommer att vara klar före riksdagsvalet.

Andra om Sabuni och SCB-rapporten: DN, Expressen, SvD, Sydsvenskan

3 kommentarer:

 1. Hela det politiska och mediala etablissemanget är ute på hal is skulle jag vilja påstå. 30 år av vansinnespolitik börjar sätta sina tydliga spår i det svenska samhället.

  Ansvaret delas av både högern och vänstern.

  SvaraRadera
 2. Nu vill jag inte höra något gnäll från borgliga tidningar och borgliga väljare, när Mona S. blir bjuden utan att betala för sig.

  SvaraRadera
 3. Å andra sidan har väl utanförskapet ökat så länge vi haft flyktinginvandring? Detta oavsett regering.

  SvaraRadera