fredag 30 oktober 2009

Spännande om föräldraförsäkringen

Socialdemokraternas partiledning kan känna sig lugn. Kongressen har följt partistyrelsens förslag i de flesta frågor, med undantag för erkännandet av Västsahara och folkmordet på armenier m.fl. Ombuden har inte heller röstat fram krav på stora utgiftsökningar. De förändringar som har skett, till exempel på miljöområdet ikväll, har i många fall höjt kvaliteten på besluten.

Framgångarna gör det lättare för partiledningen att ändra sig om föräldraförsäkringen. Under torsdagskvällens debatt kom så många krav på en tydligare tredelning av föräldrapenningen att frågan hänsköts till redaktionsutskottet. Där kom man ikväll fram till att ändra partistyrelsens förslag och gå kvinnoförbundet med flera en bit till mötes.

Exakt hur formuleringarna om "pappamånader" och tidsplanen för en tredelning ser ut visar sig när texten läggs på ombudens bord i morgon, troligen för behandling efter lunch.

Ett axplock av andra intressanta blogginlägg om jobbkongressen: Claes Nordmark, Fredrik Pettersson, Haningeposten, HBT-sossen, In your face, Mitt i steget, Nathalie Sundesten Landin, Peter Andersson, Ulrika Falk, Åsa Lindestam. Mer på NetRoots.

1 kommentar:

  1. Så vi skall reglera hur familjer väljer att fördela uttag av föräldraförsäkring. Varför stanna där - med IPRED, FRA och liknande kan vi ju säkert ordna så att det åtminstone övervakas hur mycket tid familjemedlemmarna spenderar på nätet, med några enkla tekniska installationer kan vi nog få koll på att de plockar i/ur diskmaskinen lika många gånger, vem som kör gräsklipparen osv.

    Man kan inte prenumerera på svar - meddela gärna om du ger ett sådant.

    SvaraRadera