måndag 20 december 2010

Kriskommissionen och Prime

Mitt förra inlägg börjar nu bli så svårläst på grund av alla uppdateringar att jag skriver ett nytt istället.

Jag har fått svar från Johan Persson om Niklas Nordströms roll i den socialdemokratiska kriskommissionen. Johan Persson, som är ordförande i arbetsgruppen för organisation, skriver så här:

"Han har anlitats som person, ej konsult, för att bla beskriva hur s i andra länder arbetar med sitt förändringsarbete. Han har också hållit ett pass om kommunikation. Jag tycker det var bra inspel i vårt arbete som syftar till att utveckla partiets organisatoriska arbete. Nu går kriskommissionen in i en annan fas där inte Niklas kommer vara med."

[UPPDATERING Ardalan Shekarabi, en av kriskommissionens två ordföranden, ger följande version: "Niklas har inte anlitats av kriskommissionen. Däremot har en av kommissionens undergrupper, den organisatoriska ledd av Johan Persson, anlitat Niklas som konsult. Det uppdraget har nu avslutats."]

Exakt hur Niklas Nordström bidragit har jag inte resurser att gräva om. Det är illa nog att Socialdemokraterna använt en person anställd på Prime som inte berättat om sina uppdragsgivare. Kanske bör den organisatoriska arbetsgruppen även dra slutsatser om partiets relation till PR-firmorna i sina rekommendationer.

För övrigt noterar jag att ingen ännu sagt om Niklas Nordström kommer att sitta kvar som suppleant i Stockholms läns landstingsfullmäktige för (S). Vare sig Ibrahim Baylan, Mikael Damberg eller Niklas Nordström själv.

Och att en socialdemokratisk partisekreterare äntligen uttalar sig om Prime-affären: "Bra att Arena bryter med Prime". Förlåt, tidigare partisekreterare ska det ju vara (Marita Ulvskog på Facebook).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar