söndag 15 maj 2011

Tack kära läsare

Den 25 maj börjar jag som samhällspolitisk chef på Unionen. Det ska bli spännande att arbeta på Sveriges största fackförbund för privatanställda med en halv miljon medlemmar och många viktiga frågor på dagordningen. [UPPDATERING Jag är fr.o.m. 6 mars 2012 chefredaktör på Ny Teknik. UPPDATERING 2: Jag har slutat som chefredaktör och kommer från februari 2013 att vara fristående skribent, bland annat för att skriva klart en ny bok.]

Jag kommer inte att fortsätta blogga i denna form. Ett stort tack till alla er som läst inlägg, kommenterat eller hört av er på andra sätt!

(Jag passar på att länka till min senaste rapport som fristående skribent, om fackföreningarna och EU 2020. Texten skrevs på uppdrag av SALTSA och i samarbete med det fackliga Brysselkontoret. Den återspeglar läget i början av april. Här finns rapporten från ett seminarium i ämnet.)

4 kommentarer:

 1. Trist med att du slutar blogga här, men lycka till med nya jobbet!
  Lars

  SvaraRadera
 2. Grattis Mats till ett nytt, spännande jobb! Det har varit roligt att följa din blogg.

  SvaraRadera
 3. Hej igen Mats. Nu har jag också läst din spännande rapport om Fackföreningarna och EU 2020. Du nämner att Sverige vid tidpunkten för rapportens presentation inte hade satt något fattigdomsmål men att en sådant förväntades i samband med vårbudgeten.
  Har något fattigdomsmål satts av regeringen under våren eller saknas det fortfarande? Vet du?

  SvaraRadera
 4. Hej Lena,

  Vad jag förstår av Sveriges nationella reformprogram, daterad 2 maj, har regeringen valt att formulera målet för social delaktighet så här:

  "Att öka den sociala delaktigheten genom att minska andelen kvinnor och män 20–64 år som är utanför arbetskraften (utom heltidsstuderande), långtidsarbetslösa eller
  långtidssjukskrivna till väl under 14 procent 2020."

  Något särskilt fattigdomsmål tycks inte finnas.

  SvaraRadera