torsdag 10 februari 2011

Ducka inte om PR-firmorna, (S)

Trots Primegate står inte frågan om PR-bolagen på dagordningen när Socialdemokraternas partistyrelse möts i morgon. Om jag förstår saken rätt vill inte partisekreterare Ibrahim Baylan ha riktlinjer för kontakterna med PR-firmor, åtminstone inte så länge som de inte är gemensamma för alla partier. Det initiativ han utlovade när det blåste som mest runt Prime har hittills inte blivit mer än ett inledande samtal med Moderaternas Sofia Arkelsten.

Primegate är inte över och det kommer säkerligen fler historier om andra bolag. Det visar erfarenheterna i andra länder. Krav på tydliga regler har rests inom fler partidistrikt. Socialdemokraterna skulle vinna på att ta ledningen för större politisk öppenhet och ordentliga riktlinjer om PR-bolagen.

2 kommentarer:

  1. N-E Bert R Hermansson10 februari 2011 11:01

    Större öppenhet, JA! men att förfölja Nicklas Nordström och att under rådande förhållanden utreda om han skall vara medlem i partiet eller ej? Hallååååå!!!!! Börja med att tackla de inre problemen först. Vet ju sedan tidigare att Nicklas har motståndare på hög instans som vill få bort honom från banan. Håller sedan med Stig Malm om att man borde spela med öppna kort i
    de slutna nomineringarna.

    SvaraRadera
  2. Det kanske är läge för en överenskommelse i denna fråga mellan partierna? För det är ju säkert så att det inte är bara (S) och (M) som har anledning att ta sig en funderare.

    SvaraRadera